tankar

Det enda du kan påverka är dig själv…

…men det blir aldrig någon förändring.

I blogg efter blogg så står det att inställningen är allt. Och jag håller med. Jag tror inte på varken law of attraction eller något annat men jag tror att du (och jag) är betydligt starkare än vi tror och att vårt psyke påverka oss på fler sätt än vi kan ana.
Jag tror att en positiv attityd och inställning kan förändra din dag och att inte kasta negativ energi på småsaker det är ju en självklarhet. MEN och det här är ett stort men bara för att du har en positiv inställning betyder det inte att du ska “skita i” allt det negativa. Låt mig förklara.

Vi säger att du trampar i hundbajs, du ser hunden och dess ägare någon meter längre fram, du kommer bli arg och irriterad kanske tom ledsen för att du anser att dina favoritskor förstörda. Då menar många att du ska strunta i att lägga energin på detta, bara torka av bajset och gå vidare. Och visst det kan man göra.
Men du kan också säga till hundägaren, du behöver inte vara otrevlig, att du just trampade i hens hunds bajs och att nästa gång så kanske hen kan plocka upp efter sig. Då kanske du har åstadkommit en förändring. Eller början till en förändring.

vidya-sury-small-things-709939

För det är ju så att vi är på den här planeten tillsammans och visst skulle väl alla må bra av att vara mer positiva, jag själv inräknat, och visst är det många som överreagerar på småsaker men hur ska vi kunna förändra beteenden hos oss själva eller andra om vi bara skiter i allt det negativa. Hur ska vi kunna utvecklas.

Jag tror dessutom att de där negativa småsakerna som du “tror” att du skiter i lagras i dig och tillslut blir det den där explosionen du försöker undvika. Att ha “negativa” känslor som ilska, sorg och frustration är naturliga och en del av livet. Självklart inget som ska uppta hela livet men en del. Det är via dessa känslor som vi utvecklas och löser de problem som vi “retar oss på”.

Såååå… Summan av kardemumman, låt det positiva tankarna styra ditt liv men ge också utrymme för att förändra och förbättra det som är dåligt, låt det inte bara ignoreras, tryckas undan och ligga där och gnaga i magen.