tips

Arvid Nordquist te

jag älskar Arvid Nordquist kaffe och bodde tom nära deras fabrik, doftade ljuvligt, så när de nu har lanserat te så tyckte en fin vän att jag ju absolut borde ha en ask. 

Asken tycker jag är jättevacker. Jag vill genast ha en av varje. Stapla dem som ett torn. Kollektionen finns också i både svart, rött, grönt och örtte. Alltså något för alla! 

Jag fick moroccan mint som är ett örtte. På sidan av asken finns det en liten text: 

När jag öppnade asken blev jag däremot besviken. Tänkte mig att teet skulle ligga fint sorterat med ett litet silkespapper över men der såg ut så här: 

Asken var heller inte helt lätt att stänga. 

Smaken var dock ljuvlig. Fräsch och lagom mintig. Supergott! Men när jag googlade runt lite och såg att en ask med 16 tepåsar kostar 45 kr blev jag lite förfärad. Gott te: ja. Fin förpackning: ja. Praktisk förpackning: nej. 

Däremot är teet både rättvisemärkt (fairtrade) vilket ju innebär både ekologiskt och bra arbetsvillkor samt rainforest alliance, som också är bra för miljön, vilket ju så klart är värdefullt och superviktigt. 

Men ändå känns priser lite väl saftigt. Men som sagt supergott te, och varför ska te egentligen vara så mycket billigare än kaffe? Kanske dax för mig att tänka om? Ska det vara ekologiskt och bra löner och villkor så kanske detta är ett rimligt pris?