jobb,  kropp

“Det är bra att det finns en gräns”

jag mår inte bra på jobbet, så även om jag sagt upp mig så måste jag stanna och jobba fram till 26 april, 13 arbetsdagar för min del. Jag är uttråkad och stressad, känner oro och ångest för att prata och träffa på vissa kollegor och chefen, jag blir lätt arg och förbannad. På eftermiddagen och innan jag anländer till jobbet mår jag illa och har halsbränna, känns som att jag ska spy. Även på nätterna mår jag illa. Jag har början till migrän varje dag efter lunch. Är supertrött. Har väldiga spänningar i axlarna. Listan kan göras lång. 

Och jag tar på mig skulden själv. Jag sa till en kollega “jag som trodde att jag hade hög stresstollerans”. Kollegan svarade då “det är bra att det finns en gräns”. Att kroppen säger ifrån när något är dåligt och att du känner igen signalerna. Nu är det upp till dig att reagera. 

Så jag försöker andas, se ljuset, lugnet och minnas hur det känns att må bra. Och hoppas att den kommande veckan innehåller ett nytt jobb.