livet

Irritationsmoment

Idag läser jag ett blogginlägg på Ebbas blogg och blir faktiskt lite upprörd. Kan vi inte få se ut ur som helst utan att folk generellt ska få dra förhastade slutsatser? Jag tycker Ebba är grymt vacker, hon ser ut som en kvinna som mår bra. Kan man begära något mer?

När jag ändå är på det, saker jag irriterar mig över:

1. Bristen på vett i kollektivtrafiken; de som SKA på bussen/vagnen innan passagerare hunnit gå av eller som inte reser sig för äldre/gravida/funktionsnedsatta
2. Oprovocerat tafsande på gravidmagar; nej jag har aldrig varit gravid men något som jag stör mig enormt på är personer som helt oprovocerat tycker det är okej att klappa/stryka/känna på gravida kvinnors mage. Som om den helt plötsligt är allmän egendom!?!
3. Separera logik och känslor vid beslutsfattande; nej det går faktiskt inte! Så enkelt är det, ett beslut ska både kännas rätt och vara rätt. Ett beslut kan vara rätt rent logiskt, men du måste alltid väga in känslan. Det är det som skiljer oss vanliga människor från psykfall. Då menar jag typen Hitler, Stalin, Pol Pot, Mao osv. Människor som påstår annat, de vill bara dölja sina bristande moral bakom “logik”. Ett exempel? Ja, från en diskussion för ett par veckor sen. Där motparten konstant argumenterade för en stoppad invandring, för att det är för dyrt för Sverige. Vi utarmar stödet till de svenska medborgarna. Och alla eventuella motargument sköt hen ned för de var grundat på medkänsla! Åh jag fick räkna till tio, många gånger.
4. Motionärer som inte greppar att det är höger trafik i motionsspåren. Jag förstod det inte heller de första 1000m, men observerar man inte människor omkring sig och anpassar sig när man ser mönster? Tydligen inte… Det finns de som envist går vidare mot strömmen.

Nu känns bättre, vad irriterar du dig på i din vardag? Dela med dig vet ja… det lättar lite på trycket =)