London

Flyttat pga kris

Fick frågan om hur det kommer sig att jag flyttade från Sverige från första början? och jag fick göra lite soulsearching för att besvara den, svaret blir i två delat.
Del 1

Jag spenderade 6 år i Italien, tillsammans med familjen, från att jag var 9 till 15 år och det var hemskt att flytta tillbaka till Sverige. Sedan dess var Italien hemma jag köpte loss huset vi bodde i när jag fyllde 18 och jag har fortfarande kvar det. Mina bästa vänner var de som jag träffade under åren i engelska skola där.

del 2.

Jag flyttade till London av två anledningar. Den ena var att en av mina bästa vänner är britt och bor där, jag hade nyss skilt mig och befann mig på ett dåligt ställe i livet, kände mig ensam och var nog ganska deppig, så han sa “kom hit!”. Och jag tänkte att det kan nog vara bra att bryta mönstret och flytta dit, jag hade kvar min lägenhet och tog typ med en väska med kläder så tanken var att stanna någon månad max ett halvår.
Den andra anledning var att jag tidigare hade jobbat för ett internationellt företag i Sverige och då fått erbjudande om att arbeta för deras kontor i London men just då passade det inte, men jag ringde upp dem och fick ett annat jobb för det företaget. Hade jag inte fått jobbet hade jag nog inte stannat så länge som jag gjorde.
Sedan träffade jag ju V också och även om jag åkte till Sverige säkert en gång i månaden så kändes det mindre och mindre som hemma, svårt att förklara, men London var verkligen en fristad för mig. Bort från de människor och miljöer som då inte var bra för mig.

"En del av mitt hjärta kommer att slå för London".
“En del av mitt hjärta kommer att slå för London”.

Men jag tror också att i och med att jag bott utomlands som barn och att jag flyttade till en av mina bästa vänner så var steget betydligt mindre än om jag bott i Sverige i hela mitt liv.