jobb

Skjut mig!

Gah! vilken dag!

I mitt arbetslag är vi tre personer, jag och en till kvinna som kommer mycket bra överens och som jobbar på liknande sätt, har delvis samma utbildning och samma värderingar. För två veckor sedan kom den tredje in i vårt team då en annan kollega slutade. Den nya personen, vi kallar henne Newbien, har samma utbildning som oss (delvis) men egentligen aldrig arbetat med detta, vilket gör henne äldst men minst erfaren inom vårt område.

Newbien har från börjat visat att hon inte vill samarbeta med min andra kollega, varför vet jag inte men jag är ju 25 år yngre än dessa två personer så jag kanske inte är något hot? Därför vänder hon sig med alla sina tankar och funderingar till mig men kollegan är den som sitter inne med svaren, men hon vägrar fråga kollegan eller ta kollegans råd.

Idag fick vi in samtal från alla hennes kunder. Inte bra. Så vi bestämde oss för att vi måste prata med henne om detta. Vilket resulterade i att Newbien gick i försvarsställning, pratade om helt andra saker än det vi försökte prata om, skyllde på att kunderna var dåliga på både det ena och det andar (vilket man självklart aldrig får göra!). Efter detta gick vi på rast och hon gick in till några av sina kunder 10 min och sedan gick hon hem.

Jag blir så less. Vuxna människor som inte kan ta kritik, som inte vill utvecklas, som inte har varken självinsikt eller självkritik. Det här har förstört hela min dag. Jag var tvungen att ta hand om hennes kunder, vi har jobbat med en skrivelse till chefen och rannsakat oss själva.
har dessutom fortfarande ont i ryggen (spänningar) och pga allt huvudvärk.
Ikväll kommer dock min bästa vän hit och vi ska äta middag på Münchens bästa restaurang. Ska bli roligt!