Böcker,  tips

Boktips: Maze Runner

Hörni!, jag såg ju filmen maze runner här om sistens och tipsade om den och nu har jag alltså läst boken. Och först och främst så blev ju filmen genast lite sämre, jag tycker fortfarande filmen var okej men alltså INGENTING var ju tagit från boken mer än typ att det fanns en labyrint och namnen.
Att monstrena inte beskrevs som de i filmen eller att personer dör som inte dör och så där det är väl en sak men det känns som att vissa nyckelgrejer är helt olika. I boken kan huvudpersonerna telapatisera (?) (kommunicera med hjälp av telepati) med varandra vilket är viktigt, de kommer också på en massa saker och får minnet tillbaka lite grann, koden är helt olika i filmen och boken och det är helt olika personer som kommer på det.

Det är detaljer som känns viktigt som skiljer sig markant åt och det tycker jag suger.
Boken är dock 350 sidor typ och tog mig mindre än tre timmar att läsa ut så det är en lättläst boken, men boken känns väldigt mycket “djupare” med en tanke bakom mycket, speciellt i jämförelse med filmen.

maze-runner-i-dodens-labyrint