München,  vänner

Våga göra saker ensam

Det svåraste med att flytta, varesig det är utomlands eller till en ny stad inom landet, är att man måste göra saker själv. Eller ensam.
Det finns lixom ingen naturlig kompis som man kan fråga om man ska gå på stan eller fika eller vad man nu vill hitta på. Det är så himla lätt att man blir fast hemma, inne, och att man därför blir lite deppig. Det har hänt mig många gånger. Till München flyttade jag ju tillsammans med V men för mig är inte en partner nog, jag vill ha vänner också. Och V vill också att jag ska ha vänner och ett liv här. Så hur gör man?

Jo man måste våga göra saker på egen hand. Ta med en bok och sitta på ett fik och läsa och stirra på folk. Gå på bio. Gå och träna. Kanske prova en danskurs, matlagningskurs eller en lagsport.
Det som du känner att du vill göra ska du göra helt enkelt. Det är svårt och läskigt.

Här i München umgås jag med en liten grupp tjejer som i och för sig är väldigt trevliga men olika mig. Så jag brukar skicka ett sms när jag får lust att göra något men jag vet att de nästan alltid säger nej. Jag är lixom alltid beredd på att göra det ensam. Och så gör jag det. Och helt plötsligt när man gör det där man tycker om ensam så träffar man någon annan som gör det där du gillar ensam och med lite tur så behöver man inte göra det ensam igen.

Det är energikrävande att ta sig ut på de där sakerna, men det är så väl värt det sedan!