Sverige,  tips

Stockholms tips: lakritsroten

På Sveavägen, (gröna linjen, gå av vid odenplan) ligger butiken lakritsroten. En butik helt fylld av lakrits.

(null)

Det finns mycket som man “känner igen” i lakritsväg, typ vanligt lakritsgodis (dessa är ju så klart dyrare här än på ica) men också mycket som man inte hade en aning om fanns: lakritsschampoo och lakritstandkräm. Handkräm med lakrits. Och sedan en massa sorters lakrits som du inte har sett förut! Både “fin” tryffelaktik lakrits, lakrits med choklad, marmelad med päron och lakrits, lakrits med jordgubb, kola, karameller, ja allt som du kan tänka dig finns med lakritssmak.
Personalen är väldigt trevlig och kunnig och det är här du hittar den perfekta, och kanske lite oväntade, presenten till en lakritsälskare?

(null)

Själva köpta jag (V gillar inte lakrits så mycket, tack och lov!) saltlakritspulver, som man kan ha när man bakar och lagar mat eller bara äta som det är och ett lakritsviolte och de är ta mig tusan det godaste te jag smakat. Smakar mycket men inte för fränt! Och det doftar ljuvligt!

Självklart har de också en webbutik.