resor,  Sverige,  tips

Vi måste sluta äta hamburgare

I helgen skulle vi äta middag med vänner, vännen föreslog att vi skulle äta middag på en nyöppnad restaurang vid hennes jobb som serverade hamburgare men de bakade lixom brödet själv och så där. Spännande ryckte vi och sa ja.

Men det var fullbokat så då föreslog vännen Texas Longhorn. Jag var mycket skeptisk. Delvis pga att jag försöker undvika franshies-kedjor eftersom att de är så styrda och för att jag misstänker att de gör väldigt lite själva, de får fryst och värmer upp och steker på.
Jag försökte föreslå en annan typ av restaurang men vännerna ville ha hamburgare. Och jag undrar varför?

Hamburgare är lätt att göra hemma och om du vill kan du köpa allt fryst. Varför äter vi detta när vi lyxar till det på restaurang?! Är det typiskt svenskt? Är hamburgare fortfarande “exotiskt”?

Jag ät fajitas och blev väldigt dåliga i magen. Det tog långtid att få bord, servicen var okej men det var alldeles för skränigt för min smak. Vi kommer inte åka tillbaka.

IMG_0246.JPG

IMG_0245.JPG

(PS. Det finns restauranger som gör fantastiska hamburgare och visst är det gott med en burgare ibland men en helgkväll med goda vänner då provar jag gärna något annan av all den fantastiska mat som finns).