livet,  tankar

Skillnaden som gör skillnaden

Jag känner mig lite som en ny människa och jag vet inte varför. Jag känner mig piggare och mer energifylld än tidigare, lugnare och mer harmonisk (förutom någon dipp i veckan men den räknar jag bort). Jag funderar, som den funderare jag är, på varför det är så: vad är skillnaden?

Jag tror att den första stora saken som jag har ändrat är mitt tv-tittande och mitt läsande. Alltså jag älskar att läsa och har alltid läst mycket men senaste året har jag tappat bort det för att jag tittar på TV. Att titta på TV i sig är inget dåligt men om man som jag, ser på skit som man redan sett samtidigt som man surfar på sidor som inte uppdaterats på länge så ger det varken avslappning eller harmoni.
Så nu ser jag betydligt mindre på TV. Bara på det jag verkligen vill se, vilket ofta är program jag streamar så att jag själv kan välja när de ska ses.
Jag tittar inte heller på TV efter klockan 21 utan då ligger jag i sängen och läser (är superkvällstrött).

Min andra stora förändring är mitt smsande. Jag smsar sinnessjukt mycket och har “alltid” gjort. Och det har jag slutat med. Jag är fortfarande alldeles för fäst vid mobilen och har den ofta i handen eller på bordet men nu gör jag lixom inget med den. Jag smsar inte lika mycket och gnällar inte lika mycket. För mina sms innehöll mycket gnäll, tillsammans med en vän som klagade jag på allt. Och det är inte okej och gör inget vettigt för humöret.

Min tredje stora förändring är att jag helt enkelt inte umgås med negativa människor. Jag trodde att jag kunde sätta mig bredvid en negativ person och inte påverkas men jag hade fel. Framför allt på jobbet är människor otroligt negativa och jag orkar inte ens lyssna. Jag blir så sur och less och det vill jag ju inte vara så jag umgås med positiva människor istället.

news36_center

Nu gäller det ju också att “hålla i” det här. Men det känns så himla bra i kroppen. Att vara glad och positiv, orka mer, känner mig mer som mig själv. Fantastiskt hur små förändringar kan ändra stora saker.