resor

Buenos Aires

Vi böjar restipsandet med Buenos Aires, Argentinas vackra, slitna och pulserande huvudstad. Här finns empanadas, tango barer och restauranger av alla olik kvaliteteter. En sak kan du dock nästan vara säker på – de serverar kött. Argentinare älskar sitt kött, och de äter mycket av det. Och beställer du en “Hamburguesa” så är det inte en hamburgare så som vi tänker på det. Det är en köttfärsbiff, med ost och skinka ibland.

Buenos Aires är en otroligt cool stad, med stora kontraster. Och här kommer gott och blandat från mina vistelser där. Vill du till Buenos Aires? Res Sveriges mörka och kalla tid. Jag var där i December, och det är då deras högsommar börjar.

Boende
Utgå gärna från den charmiga stadsdelen La Palermo. Här är det två-tre våningshus och lummiga gator. Mycket små företagande och egen tillverkning. Här kan du fynda lokalt mode från små coola boutiquer. Jag kan varmt rekommendera Boho Rooms för boende. Bra pris, frukost ingår, charmig personal och väldigt fina rum. Helt klart mycket värde för pengarna.

Köttrestaurang
Har du nu valt att bo i La Palermo, så ligger denna fantastiska köttrestaurag bara runt hörnet. Parilla La Cabrera, du beställer in kött, såser, potatis var för sig och det serveras på bästa tänkbara sätt. En sak är säkert, du går inte härifrån hungrig. 800g välstekt, välhängd entrecôtemed bearnaise och ett gott argentinskt rödvin. Tycker du priserna är höga? Gå dit innan 20:00 och få halva priset på menyn! Och du, du vet äl att i Argentina kan du ta med dig ditt eget vin till restauangen?

To Do
1. Ta en guidad busstur, det är det bästa sättet att se hela staden och du får en bra överblick.
2. Recoleta Cemetery, ta en tur till Eva Pérons grav. Gå förbi marknaden utanför och titta på de häftiga stora träden med magnifikt rotsystem.
3. La Boca och Boca stadium är coolt även för icke-fotbollsfantaster. Stadion ligger i anslutning till vad som är Buenos Aires äldsta kvarter. La Boca, färgglada hus, till viss del fallfärdiga, men livfulla och glada. Här myllrar det av turister (och fickjuvar) men det är värt ett besök.
4. San Telmo och Microcentro, shopping. I San Telmo ligger antikvitetsbutiker i Microcenro storstads shopping. I närheten av Microcentro finns dessutom det rosa presidentpalatset.

Buenos Aires är en storstad, och jag har arit där i ett par omgångar ett par dagar var. Ge det max 4 dagar, sen är mitt tips att se resten av det fantastiska landet!