London,  München,  Sverige,  tankar

Akut dum i huvudet

Jag hoppas att det här är en expatgrej och att jag inte är helt dum i huvudet men ibland får jag lixom hjärnsläpp och kan inte förstå vad någon säger.
Här om dagen pratade jag svenska med en vän (svenska är mitt modersmål) och mitt i samtalet börjar jag tänka (eller slutar tänka) på något annat språk (troligen tyska) så jag förstår lixom inte vad hon säger. Alls, hennes mun rör sig och det kommer ljud men fattar inte ett ord.

Att jag inte förstår något ord hit eller dit på något av mina andraspråk är naturligt och då frågar jag och folk är förstående, men på svenska?! Jag kan ju inte börja fråga mina vänner “excuse me vad betyder det där?”. Såååå pinsamt!

Så jag höll så klart masken och svarade goddag yxskaft och skrattade bort det. Men allvarligt, håller jag på att bli dum i huvudet? Dement? Utbränd?
Säg att vi är fler!