tankar,  tips

I-landsproblem: vad är lyxig mat?

Det kanske inte har framkommit så tydligt men jag är besatt av mat. Jag lägger mycket pengar på mat varje månad och vill ha bra råvaror, gärna ekologiskt och med hög kvalité. En måltid bör för mig innehålla kött (fisk eller kött) eller någon annan god proteinkälla t.ex. grädde, haloumi, grönsaker, jättemycket grönsaker gärna färska, och någon form av kolhydrat (pasta, lite för ofta eftersom att V älskar pasta) och sås. Älskar sås!

Så kom nyårsafton och vi ville äta något lyxigt, men vad är lyxigt?
jag äter det jag vill varje dag, äter sällan halvfabrikat, äter både kött och fisk till vardags. Jag insåg att jag äter ju lyxigt varje dag. God mat. Så vad ska det vara när det är extra lyxigt?

Som i allt så finns det inget lyxigare än tid, så jag provad att lägga ned tid på efterrätten. Glace au four. Typiskt 90-tal men supergott. Och ingenting vi äter dagligen. Och faktiskt lätt att göra:
(För fyra personer men då är det väldigt mycket per person)
Baka eller köp en tårtbotten/sockerkaka.
Lägg på halvtinade hallon ca 200 gram.
Täck hallonen med glass (ganska mycket!)
Vispa 3 äggvitor till skum och tillsätt 1 dl socker och vispa minst 1 minut till.
Bred marängen över glassen till den är helt täckt.
Grädda 30 sekunder på grill-läget och högsta värmen, servera!

 

IMG_0060.JPG

IMG_0061.JPG