tips

Hobbit – 5 härarslaget

Idag kom jag och V iväg på bio. Vi såg den tredje och sista hobbit filmen.

Det första jag vill säga är att jag älskar böckerna i härskarringen och jag tycker även att hobbit är bra.
Jah sfascineras över Tolkiens sätt att skriva och bygga upp historien, detaljerna i alla kartor, språk, folkslag, miljöer han skapade (visserligen med hjälp av annat men så är det) gör att inget lämnas åt slumpen i böckerna.
Jag älskar också att böckerna handlar om vänskap. Den formen av kärlek. Det är inget gullegull och puss och kram eller jag gör det här för min flickvän i böckerna. Jag älskar vänskap och mina vänner och tycker att det är en form av kärlek som ofta nedvärderas eller ska utvecklas till kärlek i litteratur.

De tre filmerna i sagan om ringen-trilogin tycker jag är bra. Det är filmer,som trots att de är lite omgjorda, fångar böckerna väl. Det är i principen 1 bok=1 film.
Hobbit där emot är principen 1 bok (som är tunnare än härskarringen-böckerna)=3 filmer.

Som ni säkert kan räkna ut med lillfingret så brister hobbit i kvalitén. Mycket är tillagt, stridsscenerna är oändliga och den här sista kändes lite b. Det gick i slowmotion lite för ofta och det son skildrats med finess och lite subtilt skildras här som en film från 80-talet.

Helt ärligt de skulle nöjt sig med sagan om ringen filmerna som är lite kult förklarade, hobbit drar ned alla i skiten.