Dessert,  Julsmaker,  Recept

En enkel julinspirerad snabb cheesecake

Jag var bjuden på julmiddag, och önskemålet var att jag skulle fixa efterrätten. Familjen som bjöd in är min härliga bästa vän Natalias och lika förtjusta i sötsaker och efterrätter som undertecknad. Jag ville göra en lätt, julinspirerad efterrätt men inte för krånglig. Jag drog mig till minnes en god efterrätt från i somras, en snabb cheesecake. Jag googlade lite julefterrätter och blandade ihop något som blev väldigt lyckat!!

Julig snabb-cheesecake
(4-5pers)
2 apelsiner
1 granatäpple
2msk honung
1tsk kanel
125g mjukost typ Philadelphiaost
125g kesella vanilj
2msk florsocker
2dl krossade pepparkakor

Börja med att skära bort allt vitt från apelsinen, är Skinner på klyftorna tjocka skala bort även det också. Skär apelsinen i små bitar. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Blanda frukten med honung och kanel, låt stå.

Rör ihop kesella och mjukost med florsockret. Lägg fruktblandningen längst ner i glas, klicka kesellablandningen ovanpå och toppa med de krossade pepparkakorna.

Servera!

IMG_5327.JPG