livet,  vänner

Grader av vänskap

Jag särskiljer på bekant, folk, kompisar och vänner. Det är för mig graderingar. Så trodde jag alla resonerade men min kompis PH tyckte jag var knäppt som tänkte så. För mig känns det helt normalt. Alltså, det finns ju bekanta. Ni vet som man knappt känner mer än till namnet. Ofta kanske någons kompis kompis typ. Sedan finns det folk. Det är sådan människor man känner lite mer än bekanta, som man umgås med fast inte som vänner utan mer för att man har något gemensamt. Typ tränar ihop, är med i samma förening eller vad det nu må vara. Det är konstiga relationer det där. Sedan har vi kompisar. Kompisar är ju som folk. Man hänger med dom, dom känner till mycket om dig och du om dig och du har deras nummer i mobilen såklart. Man hänger för att man vill inte på grund av omständigheter eller tvång. Det är dock inte kompisarna man ringer och berättar hemligheter för. Inte heller är det någon som du räknar med alltid ska finnas där. En kompis är inte någon du skulle göra vad som helst för. En vän däremot gör du allt för och hon/han allt för dig. En vän vet allt om dig eller skulle i alla fall kunna veta för du litar på en vän till 120%. Och vänner, till skillnad från kompisar, har du inte så många av. Oftast så är ju vänner kompisar som man känt under en längre tid. I alla fall för mig. Det finns undantag där det gått väldigt fått men vanligtvis tar det ett tag innan man når vänskapsstatus. Sedan finns det ju även bästa vänner. Det är väl bland det finaste man kan ha.

Hur gör ni? Särskiljer ni också mellan vänner och kompisar?