livet

Slappa söndagar

Jag har aldrig haft någon söndagsångest, visst någon enstaka söndag, men inte som en del av mitt mönster. Tvärtom så älskar jag söndagar! Söndagar är, för mig, en dag då det är helt okej att göra ingenting.

Jag har aldrig någon aktivitet inbokad utan tar söndagarna som de kommer och det tycker jag är underbart. Just nu, under vintern (eller det är mer som höst här: var är snön!?) så är söndagar en lång frukost med V där vi lyssnar på “Sunday love songs“, bara kärlekslåtar och kärlekshälsningar till höger och vänster. En så mysig start på dagen.
På helgerna brukar vi också ha lite extra lyxig frukost med juice, nybakat bröd, fler pålägg, kanske en bulle som avslutning.

Efter frukost brukar jag sätta mig framför vinterstudion med en kopp kaffe och en bok eller något pyssel. Vinterstudion är inget jag har på och tittar koncentrerat på utan det är lixom mysig bakgrunds miljö. Jag älskar ju vintern så egentligen låtsas jag att TVn är ett fönster och att de där fantastiska vinterlandskapet är utanför min dörr.

Vid två tiden kliar det i benen så då drar jag iväg och tränar, ofta ute. En löprunda och lite styrketräning hemma. Vi har ju, så klart, gym på jobbet så jag har inget gymkort här ännu och att vara på jobbet en söndag känns ju så där.
Jag brukar också försöka laga två maträtter och kanske baka något på söndagar. Lixom pula på när man har tid. Och kan njuta av matlagningen. Lyssna på musik och skråla med.

Efter middagen så hamnar jag återigen i soffan. En bra film eller en serie är vad jag är ute efter på söndagkvällarna, och sedan, tidigt i säng med en bok. Just nu läser jag “och världen skälvden” men den är så tung, jobbigt att läsa den i sängen och jag har inte riktigt kommit in i den. Den innehåller MÅNGA människor.

Hoppas att ni har en riktigt bra söndag, ni också!