tankar

För mycket saker

Jag har tänkt på en sak och det är det här med saker, äger du dem eller de dig och gränsen är hårfin. Natalia skrev också om det för inte så längesedan.

Jag har världens sämsta ha-begär, det är väldigt sällan som jag känner “den där MÅSTE jag ha” och det är sällan dyra saker, min snålhet tar över helt enkelt. Böcker däremot skulle jag kunna köpa flera miljoner varje år, nej men det är nog min största utgift. Även fast jag bara köper pocketböcker så blir det många böcker på ett år.

Allt annat som kläder, smink, smycken tycker jag är ganska ointressant, faktiskt! Visst vill jag vara snygg och köper kläder med ett syfte, ingen spontanshopping här inte. Hur som helst. Det jag vill komma till är att jag ändå har väldigt mycket saker. Och säkert två flyttkartonger som följer med mig Europa runt med “minnes saker”.

Så även fast jag anser mig vara en person utan något ha-begär och något speciellt intresse för varken kläder, smycken eller inredning så släpar jag runt på en massa onödigt bagage. Kläder som aldrig kommer passa igen. Skrivböcker från ettan. Nallen jag fick av min första pojkvän. Ja ni förstår. Varför? glömmer jag var det inte så viktigt antar jag. Och glömmer jag det så kommer jag ju inte sakna dig. Nej hörni, i helgen är det dags för rensning. Har redan fem kassar med grejer och kläder som ska till secondhand och bättre behövande.