tankar,  tips

Är film bäst på bio?

Igår gick jag och V på bio, helt spontant, och såg Mocking Jay part 1. Jag gillar den här bokserien och tycker att filmen har lyckats fånga böckerna bra, tycker att skådespelarna är duktiga och det är ju det som gör en bra film. Dock finns det redan massa tyckande om denna film så jag tänkte diskutera en annan sak. Är film verkligen bäst på bio?

“Förr i tiden” typ när jag var liten så hade vi en tjock-tv hemma och jag tror att de flesta hade samma sak. Då var ju bildkvalitén på bio mycket bättre, med projektor och betydligt större duk. Vi hade heller ingen ljudsystem kopplat till TVn och då var ju även ljudet på bio i en klass för sig.
Idag har vi (och de flesta med oss?) en stor platt-tv med ljuder kopplat till stereon eller hemmabiosystem. Så varken ljud eller bild är bättre på bio (fast större är det ju onekligen).
igår på bion (och de senaste gångerna jag varit på bio i Europa) så satt några tjejer i tonåren framför oss och fotade duken under filmen för att sedan, fortfarande medan filmen pågår, instagramma/mmsa bilden. Vilket faktiskt stör betydligt mer än man tror.
Bakom oss satt två killar i 25-års åldern och skulle låtsas att de inte brydde sig om filmen dvs de kom med sarkastiska kommentarer och dumförklarade allt möjligt i filmen de första 30 minutrarna. Den ena av dessa killar var också stor (framför allt på bredden) och fick inte riktigt plats i sin stol utan satt och skruvade på sig och “sparkade” i min stol hela tiden.
Förutom dessa störande moment så nyser, hostar, snörvalar folk. Vilket ju är så klart naturligt och inget man kan göra något åt men som ändå blir störande.

img_4024

Jag tänkte någon gång under filmen igår att jag skulle ha stannat hemma och hyrt filmen. Så får jag sitta/halvligga i min egen soffa med en filt över mig och slippa alla andra människor. Dock kan jag säga att jag verkligen uppskattar mysighetsfaktorn i att sitta i mörkret och inte kunna pausa för att göra det ena eller andra och bara koppla bort allt. Men jag tror, ta mig tusan, att film är bäst hemma!