kropp

Supersötsugen!

Efter att vi kom hem från New York har jag haft ett galet sötsug. Jag har kost-filosofin att man ska ge kroppen det kroppen behöver och ett sug är ju något kroppen behöver/vill ha. Men det här sötsuget börjar bli löjligt nu.

Jag antar att det handlar om det klassiska mindre energi på hösten/stress som jag upplever nu. Jag har inte sovit ordentligt sedan NY och haft mer än vanligt på jobbet, samtidigt som vi knappt sett solen. Kroppen skriker efter energi och då tycker hjärnan/kroppen att socker det är ju en bra energikälla, vilket det ju är. Ger massa energi fort.

Nu har jag återigen börjat med mina vitaminer och mineraler, så jag hoppas det gör susen. Jag måste också börja promenera och i helgen ser jag framemot att sova hela dagen och titta på vinterstudion. Jag har också börjat läsa lite och ska försöka julpynta och baka bullar. Bara göra feelgood-grejer. För det här sötsuget måste bort nu.

Just nu skulle jag t.ex. kunna döda för ett glas apelsinjuice med is.

apelsinjuice-sockerbitar

Ps. Jag vill bara poängtera att jag älskar apelsinjuice och inte för någonting i världen skulle välja bort detta. Jag vet att det är mycket “socker” i juice och att det jämförs med mängden i coca cola. Men minns då att fruktsocker är en helt annan sak än raffinerat socker och att även om det är bättre att äta frukt så är juice både gott och nyttigt, men kanske inte varje dag och hela tiden!