tips

Middag hos Knut

Förra helgen var jag tillsammans med några av mina bästa vänner på restaurang Knut i Stockholm. Jag var nyfiken på det norrländska temat på maten. Ofta när jag går ut och äter blir det italienskt (och den typen av mat är ju ljuvlig men också sådant som vi lagar en del hemma) och efter en vecka i USA med pasta, bröd och pizza mest hela tiden känns det som en bra idé med något annat.

Jag åt ryggbiff med potatis och lingon- och kanelsylt och det var ljuvligt. Vi tog lite olika mat och alla var supernöjda. Det som verkligen var häftigt och sjukt gott, var drinkarna. jag drack både en hjortronmojito och en lingoncosmo och de var sååååå goda. Jag rekommenderar drinkarna å det starkaste.

Dock var servicen till en början så där. När en servitris uppmanade oss (vi var sju stycken) att “för vår skull diskutera och komma överens om vad vi ska äta!” jag betalar inte 200 kr per rätt för att äta något jag inte vill/är sugen på/känner starkt för. Och jag tycker verkligen inte att det är restaurangens jobb att serva sina gäster på bästa sätt och att uppmana att välja samma rätt är inte bra service.
Efter den incidenten (då vi också sa att komma överens inte är något alternativ för oss) fick vi en ny servitör som var otroligt kunnig och duktig, och väldigt trevlig! Fem tummar upp för honom.

IMG_0063
Lingonsorbet och en cappucciono

Jag kan verkligen rekommendera er Restaurang Knut, boka bord för det var inte så stort, och jag hoppas att ni inte stöter på den där sura servitrisen.