livet,  tankar

Pengatabu

Det finns väl inget som man pratar så lite om som pengar?
Och det finns inget som ger mig så mycket ångest som pengar. Och självklart, tror jag att det hör ihop. Jag tycker pengar och ekonomi är något otroligt privat och jag får så dåligt samvete om någon säger “jag har inte råd”. Samtidigt så är jag öppen med vad jag tjänar, för det är bara på det viset man kan höja sin lön.

Varje månad när jag har betalat mina räkningar har jag mycket pengar kvar. För jag tjänar bra och jag har inte så mycket utgifter. Ändå får jag en liten ångestklump i magen när jag klickar på godkänn för att räkningarna ska betalas. Det är aldrig en kamp för att få kronorna att räcka till, verkligen inte!

Men jag funderar på var de här sjuka förhållandet kommer?
Jag kommer från en familj i övre medelklassen, vi har aldrig haft pengarproblem som jag har märkt av, däremot har vi heller aldrig slösat.
Fick jag “egna” pengar för tidigt? Eller är jag bara så dålig på att räkna så att jag inte får någon översikt?

3640

Det blir i och för sig bättre och bättre men jag kan fortfarande sitta där och svettas över att betala en räkning på 100 kronor när det är 25 000 kr på kontot. Ja det måste vara något fel på mig helt enkelt.