tankar

Lördags relax och ödmjuk

Humble-Pie

Här sitter jag efter en social dag och pustar ut. Med lugnet och tystnaden kommer också en massa funderingar. I veckan från helvetet är hade jag en insikt att jag blivit mer ödmjuk. Då hade jag mycket tankar om huruvida det betyder att jag att jag blivit svagare eller inte. Svag kanske inte är rätt ord utan sårbar är kanske bättre. Det är något jag bollade med min vän Kris. Han påstår att det inte behöver betyda det men undrade också vad jag menade med att jag blivit mer ödmjuk. Jag är nämligen inte en ödmjuk person. Det nog ingen som skulle beskriva mig med det ordet. Jag tror ändå att detta år har gjort mig mer ödmjuk på det sättet att jag idag kan erkänna att jag har fel och att jag inte är perfekt. Missförstå mig inte, jag är jävligt bra men jag är inte perfekt. Jag gör fel, jag för katastrofala tabbar och jag är ibland lite för fördomsfull. Under året har jag dock inte låtit mina fördomar sätta stopp för saker som inte kan göra någon större skada. Min vän med Miss Shineshine hade jag aldrig varit vän med idag om jag inte hade varit villig att erkänna att jag hade fel. Vi var nämligen inte vänner innan i år utan jag har mest hängt med hennes ex. Vi har inte varit ovänner men jag tror jag talar för bägge när jag skriver att vi inte klickat. Sedan har jag större tolerans för idioti och folk som är helt tappat förståndet som till exempel mitt ex vilket jag också tror beror på ökad ödmjukhet. Egentligen har jag kanske bara ökad tolerans för jag har kanske lite mindre krav på mig själv. Eller inte mindre eller lägre är dom inte men jag vet att jag också kan må riktigt dålig och inte presentera och det får vara så. Men jag tror absolut att min nyfunna nivå av ödmjukhet har lät till ökad tolerans av andra och andras brister. Samtidigt ska ni veta att jag för en liten stund sedan beskrev denna nya ödmjukhet som “jag har större förståelse för att folk inte förstår hur bra jag är”. Så jag kanske har en bit kvar trots allt. Det är ingen prioritet. Prio ikväll är föreningspolitk och taktik där kanske en nypa ödmjukhet kan komma till nytta.