kläder

ge bort dina kläder

Under sensommaren och hösten har jag tänkt mycket på kläder. Jag är en Jeans-och-thirt-tjej men självklart innehåller min garderob mer än så. Tunikor, klänningar, byxor, tjocktröjor, koftor etc. Jag skulle tro att min garderob är lite mindre än den genomsnittliga svenska kvinnas men jag vet inte.
Jag tycker inte att det är roligt att shoppa och jag har inget intresse i kläder så att jag läser tidningar om det eller följer med i trender medvetet, men självklart vill jag ju se snygg ut.

Även fast jag anser att  jag har lite kläder så har jag mer än jag behöver. Jag kan rensa ut kläder en gång i månaden. Och jag har gjort det senaste året. Jag har slängt och slängt. Med slängt menar jag ge till välgörande ändamål. Jag har kläder som jag inte tycker är snygga längre, som har tappat formen eller blivit för små. Som enligt mig har något skönhetsfel. Men som andra människor både här i vårt rika land och i andra länder där kläder är en bristvara skulle vilja ha.

Jag uppmanar er alla att grundligt gå igenom garderoben och helt ärligt släng allt ni inte använt senaste året, sånt som ni tänker “jag ska bara gå upp/ned i vikt, operera brösten, bli längre, sen ska jag använda det igen” för när den dagen kommer så kommer ni inte använda det. Utan ni kommer vilja ha  nya kläder.

Ge bort dina kläder till välgörenhet.
Det finns en mängd olika projekt i alla i-länder där kläder tas emot. Kolla upp vilket projekt som tilltalar dig och bidra.