tankar

Det kanske räcker med politik nu?

Det här valet har varit väldigt engagerade, aldrig förr har jag sett så många som berättat vad de ska rösta på eller vilka de absolut inte ska rösta på eller vilka alla de känner borde rösta på.
Men det leder också till att vi uttrycker oss felaktigt och kommer i diskussioner som vi kanske inte ska vara i. I Sverige är det ju en rättighet att hålla sin röst hemlig och det kanske är något vi ska utnyttja. Jag har också skrivit om politik och uppmanat er alla att rösta, men nu i efterhand har jag varken sågat eller hyllat den nya regeringen. För det är en ny regering, det är bara att acceptera.

Jag tycker att huvudsaken är att man röstar (om man har det intresset och vill påverka) och har en viss förståelse för alla politiska parter utom SD. Ändå har jag blivit ledsen och sur och stött på bekanta och vänner som uttryckt sina politiska åsikter åt alla möjliga håll och kanter. Håna, komma med osanna fakta, göra karikatyrer, visst är det kul men nu är valet slut och en ny person är vid makten. Det är bara för oss att gilla läget.

Istället för att skriva ut med rasisterna gör antirasistiska handlingar. Hälsa på dina medmänniskor, anmäl dig för volontärarbeten som läxhjälp, engagera dig i mångkulturella föreningar av olika slag. Men vi lägger ned det på sociala medier nu.

Jag önskar Sverige fyra fina år, sedan får vi rösta igen!

Kommentarer inaktiverade för Det kanske räcker med politik nu?