Förhållanden,  Känslor,  livet

Snabb sammanfattning

Det började väl egentligen i torsdag när en av mitt exs vänner hör av sig och undrar om jag vet något om vad som händer med honom. Enligt uppgift lägger han ut väldigt deppiga Facebookuppdateringar och vännen är orolig. Jag försöker först skydda exet genom att inte berätta men så kommer jag på mig själv med att jag måste sluta med det där. Här har han en vän som är orolig, ska jag då ljuga för att skydda honom? Det är ju helt fel. Jag beslutar mig ångestfyllt för att berätta och det slutar med att kompisen säger “jag tror inte jag räcker till att hjälpa honom men jag ska fråga två poliser om råd”. Jaha, tack för inget tänkte jag.

Fredagen går jag och mår skit över att jag inte kan hjälpa en medmänniska som stått mig väldigt nära under många år. Det handlar liksom inte bara om att han har ett olyckligt förhållande utan det är mycket värre än så. Och innan något pepp gäng sätter igång så vet jag att det ät inte mitt ansvar att rädda honom eller ens finnas där för honom. Samtidigt är det upp till var och en. Jag vet att jag inte mår bra av att se honom eller prata med honom men jag vet också att hans ögon är tomma på liv och han är rädd och förtvivlad. Då, då är det jävligt svårt att stänga den där dörren. Säga vad man vill om det. Men jag kan inte. Jag kan inte höra någon säga “jag mår inte bra” och sedan bara säga dra åt helvete. Vissa saker är större än mitt ego och eventuell bråkig historia.

Lördagen var jag på golfbanan. Min redan smärtsamma vad blev ännu mer smärtsam och lagom till 18:e hålet kunde jag knappt gå. Kvällen tillbringades med soffan och glass som jag naturligtvis hetsåt, mådde illa över och kräktes upp.

Söndagen åkte jag mest bil, var på landet, åkte hem för att hämta min röstsedsel, röstade, träffade honom som tydligen har tappat talförmågan och låter henne sköta allt snack. Hon sa att jag skulle stämma honom om jag ville ha huset. Jag sa att hon kollar för mycket på TV. Sedan så hon att jag inte kunde bevisa att hon hade gjort sönder fönstret. Hmm, ja och att jag inte får läsa hennes papper som ligger på golvet för det var olagligt. Sedan skulle hon ringa polisen för jag trakasserade dom. Han stod bara där helt tyst. Jag sa att jag inte vill att dom rör mina saker utan vill dom att jag ska packa ihop det så får dom höra av sig och säga det. Jag vet inte. Jag gick, kände mig illamående och ledsen. Jo, just det. Hon berättade även att dom hade haft sex i vår säng innan jag flyttade ut. Alltså medan han sa att han ville försöka. Sa jag att jag hade migrän hela dagen? Jag fick dock i mig en Cola och en Snickers. Fantastisk migränmat.

Dagen idag har jag mått illa, haft huvudvärk, inte haft någon aptit, varit gråtfärdig mest hela dagen och känt mig stressad över att jag haft en dålig dag när jag hela tiden vetat jag att behövde hålla en kurs på kvällen. En lång dusch och mycket smink senare så var det löst och kursen gick bra men generellt har det var en skitdag.

Så nu vet ni läget. Hur är det mer er?

Kommentarer inaktiverade för Snabb sammanfattning