ex,  vänner

Kära Natalia

Jag vet att du fyller år snart och här kommer min present till dig, det kanske inte är vad du önskar dig eller anser dig behöva. Men det är fyllt med kärlek och all välmening och vad jag tror att du behöver. 

Jag önskar att du tar beslut som tar dig framåt istället för beslut som låter dig sitta kvar på samma ställe. Du är en envis, stark kvinna med en viljestyrka av järn. Istället för att använda den för att hålla fast vid det förflutna se till att det tar dig framåt. Framtiden är där och den kan bli precis som du vill. Men det kräver beslutsamhet. 
Börja med att ansöka om bodelning om du vill det, han har fått massa chanser på sig och du har väntat och väntat. Nu räcker det. Ansök eller bestäm dig för att släppa det. 
Hämta alla dina saker, ändra din adress så att du aldrig mer behöver besöka ditt fd hem. Det kommer aldrig något gott ur de gånger du har varit där.
Sök jobb eller sök utbildning. Du är fortfarande ung nog för att skola om dig eller vidareutbilda dig om du vill det. Sök jobb, vilka som helst. Stek hamburgare på McDonalds eller jobba på h&m,  inget jobb är dåligt utan alla jobb leder till lön och till en meningsfull vardag. En anledning att gå upp på morgonen.
Ställa dig i bostadskö i alla städer du kan tänka dig bo i. Kolla vilka som hyr ut lägenhet på blocket under ett längre tag. Vill du flytta från Sverige så gör det. 

Jag önskar dig inte ett “snällt ex” jag önskar dig ett liv utan ditt ex. Det är fint att ha ambitionen att vara vän med sitt ex och för vissa är det en jättebra lösning, har man barn tycker jag inte att det finns några alternativ. Men ni har ingenting tillsammans förutom en historia. En historia som säkert var fin och som du kan minnas med värme men han ska ut ur ditt liv. Vad han gör, vem han ligger med eller vilken soppa han har satt sig i är skit samma för dig. Ta bort honom från sociala medier, förbjud dig själv att googla hans nya flickvän eller läsa hennes blogg, du får aldrig mer ringa eller smsa honom. Eller maila heller för den delen. 
Såren han har gett dig måste få läka. Vem vet om ett år eller fem år eller tjugo år kanske ni kan vara vänner men nu är det som om du tar ett svärd och sticker in i såret varje gång du har direkt eller indirekt kontakt med honom. Låt honom vara, för din skull. 

det är inte lätt. Jag har gjort den resan själv. Det kräver all din styrka, din envishet och din målmedvetenhet, egenskaper jag vet att du besitter. Det kommer inte gå spikrakt, du kommer åka dit och kontakta honom/dem men då är det bara att ta nya tag. Börja om igen med kontakt-förbudet. Jag erbjuder dig också hjälp på traven, smsa mig istället för honom. Skrik förolämpningarna in i skogen. Kom hit på en kaffe. Jag vet att du är kvinna nog att klara av detta. 

Stort grattis på din dag, Natalia! 
Alex

Kommentarer inaktiverade för Kära Natalia