tankar

Jag har för mycket saker

Ju mer jag tänker på mitt köpförbud desto bättre tycker jag att det är. Det finns många fördelar, de ekonomiska kanske är de som man tänker på i första hand. Man sparar ju pengar om man inte köper något. Helt klart en fördel även om detta inte är målet för mig.
Nej jag vet inte om jag direkt hade något mål när jag började utan såg det bara som en utmaning men efter att jag har pratat med en vän så har jag kommit på några saker.
1. Jag har för mycket saker.
2. Jag har för mycket saker av dålig kvalité. 3. Dessa saker köper jag på impuls.

Jag gillar egentligen inte att shopa. Tycker att kläder är typ det tråkigaste som finns och klär mig väldigt enkelt. T-shirt och jeans. Varken skönhetsprodukter eller smycken, väskor, skor är av intresse i mina ögon. Det jag däremot kan förköpa mig på är böcker. Och så fikar jag och äter ute  mycket. Så är det. Det är det jag lägger pengar på.

Men jag behöver ju både kläder och skor och vissa skönhetsprodukter och dessa köper jag alltid när jag “måste” typ att alla kläder är smutsiga (säg det inte till någon…) eller att typ den svarta koftan gick sönder och jag behöver den imorgon. Alltså (efter som att jag behöver detta plagg och inte tycker kläder är så roligt) går jag in på första bästa affär och köper en kofta där, ofta HM eller liknande. När det inte är roligt så vill jag inte lägga mycket pengar på det.
Och detta är ju en ond cirkel, för HM i all ära, kvalitén är ju inte den bästa. Och då behöver jag ganska snart impulsköpa ännu ett plagg i dåliga kvalité.

Så mitt mål med detta köpförbud är att jag ska använda det jag har, rensa ut det jag inte tycker om/kommer använda, använda slut på t.ex. ansiktskrämer och dylikt och planera mina inköp. Så att det inte blir skitgrejer i fortsättningen utan åtminstone lite bättre kvalité och sånt jag verkligen vill ha, inte behöver för stunden.

bra vana dålig vana