Böcker

En bok om krig och kärlek

“En solig sommardag blir den sextonåriga Laurel vittne till en fasansfull händelse i familjens trädgård i det idylliska Suffolk. Ett brott begås, men hon förstår inte riktigt vad det är som sker och familjen talar aldrig mer om saken.

Som vuxen är Laurel en firad skådespelerska men hon bär ständigt den mörka hemligheten inom sig. När så hennes mor närmar sig livets slut bestämmer sig Laurel för att söka sanningen. Plågad av minnena från den där dagen för femtio år sedan, återvänder hon till föräldrahemmet. Hon börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget.”

 

9789175032702_200_en-valbevarad-hemlighet_pocket

Jag älskar böcker och jag älskar historia så självklart älskar jag böcker i historiska miljöer. Så som denna. Jag tycker att det är spännande med hur historien påverkar oss i nutiden. Den här boken är lättläst, perfekt för en dag på stranden eller i hängmattan. Den är kärleksfull och spännande utan att vara läskig. Och man vill absolut veta hur det går för Laurel.
Boken är ytlig men den träffade ändå mig. Jag ska inte avslöja för mycket men den fick mig att fundera på kärlek och på hur stora sår man kan leva med.

Är du som jag och gillar historiska romaner så ska du läsa denna? (Jag ska också säga att alla böcker jag läst av Kate Morton har varit bra och att hon är en okänd och underskattad författare. Översättaren har också gjort ett fantastiskt jobb).