resor,  Sverige

Alex Stockholms guide

Så här i semestertider tänkte jag ge er mina bästa Stockholms-tips.

Börja dagen med frukost på Joe and the juice på Norrlandsgatan, fantastiska smoothies och juicer som de gör medan du väntar och deras varma mackor passar lika bra till frukost som till lunch eller mellis. De som jobbar där brukar också vara ganska bra ögongodis, så sitt inne eller gå till Kungsträdgården om det är finväder.

20140511-115832.jpg

Vandra genom gamla stan och stirra på andra turister, gå in i småbutiker och förundras över hur trångt det var på den tiden. När du har tröttnat på trängseln går du vidare till Slussen. Njut av trafikkaoset medan de varar och ta bilder på Djurgården och Östermalm.

20140511-120312.jpg

För shopping följer du bara götgatsbacken upp och sedan ner. Här finns klassikerna som hm och Gina tricot men också the t-shirt store, lush, pocket shop och granit. En härlig blandning med andra ord.

20140511-120353.jpg

Lunch äter ni i söder hallarna och efteråt blir det en glass längst ned i götgatsbacken på stikki nikki. Hemgjorda, ekologisk och helt underbar!

20140511-120910.jpg

Ta sedan tunnelbanan till t-centralen. Gå Hamngatan ned och kika in i NKs skyltfönster, bakom Dramaten ligger armemuseeum. Stockholms bästa museum, Sveriges historia är ju otroligt fylld av krig som visas på bästa sätt. Brukar också ha en intressant gästutställning.

Middag intar ni där ni själva tycker är lämpligt. Jag har aldrig ätit på en riktigt dålig restaurang i Sthlm och det finns allt mellan himmel och jord i matväg. Gå ut mot Djurgården eller mot gamla stan. Just i city tycker jag det är svårt med restauranger. Odenplan och Vasastan har många kvarterskrogar och där är maten också aningen billigare.

Ha en trevlig vistelse!