livet,  Sverige

Hej hej svensk midsommar!

Jag ville så gärna visa V Norrland från sin bästa sida. Och Norrland är helt fantastiskt på försommaren. Eller ja nu är det ju midsommar så försommaren kanske är slut men det har ju inte direkt blivit varmt än om man säger så, speciellt inte i Norrland. Ingen snö kvar men inte direkt varmt i vattnet.

Vi är på en av de vackraste platserna på jorden utanför Umeå. Det är så fridfullt här. Det finns varken toalett inne eller rinnande vatten inne. Så det är dass, vedeldad bastu, spel, bokläsning och goda vänner. Allt detta samt så klart det obligatoriska “midsommarbordet” och dansandet runt midsommarstången skulle ju ske i strålande solsken som jag har hört att Norrland har haft. Men det är regnigt, mulet och typ 10 grader varmt. Alla ligger i högar framför brasan. Ganska mysigt det också och framför allt blir det väl inte mer svensk midsommar än så här?

 

brasa

Men det absolut bästa med det här är att vi ska tända bastun, den är vedeldad så den behöver sin tid för att bli varm, och bada nakna i midnattssolen (inte riktigt midnattssol men det blir i alla fall verkligen aldrig mörkt, inte ens nära mörkt). Och all mat. namnamnam.

 

Nej nu ska jag mysa vidare, glad midsommar på er!

Kommentarer inaktiverade för Hej hej svensk midsommar!