barn,  vänner

Egna barn och andras ungar

Jag har en väninnan som jag anser vara en av mina bästa kompisar här i stan, hon har en dotter som är lite över fyra och en son som är lite över ett. Och sedan hon fick sonen så har vi knappt setts. Ja då och då. Men inte mer. Jag och V var där i helgen och det var väldigt trevligt, när barnen lagt sig…

Sonen har fram till, ja för kanske tre månader sedan, varit helt odräglig. Man kanske inte får säga så om en bäbis men det gör jag nu. Han har vrålskrikit och gastat och varit helt otröstlig. Detta är så klart inte bäbisens “fel” utan det handlar tyvärr och troligen om att han fått i sig för lite mat (amning) och fått för lite kärlek, istället har föräldrarna provat olika sömn-metoder och dylikt vilket ju har lett till ännu mer skrik och bråk.

Dottern är ju då fyra och KRÄVER otroligt mycket uppmärksamhet och bekräftelse. Hon klarar sig inte utan en vuxen (för det är ju inga barn som vill leka med henne) en sekund utan ska hela tiden ha allas ögon på sig. Och göra samma sak som lillebror. Hon är rent ut sagt dryg och elak. Till mig har hon bla sagt att jag är tjock för att jag äter för mycket.
Självklart är detta också en uppfostringsfråga. Det är föräldrarna som måste lära sina barn att leka själva, att en lek inte behöver följas av frågan “nu var jag väl duktig som åkte kana?” eller att allt man gör ska följas av bekräftelsen “åh vilken duktig flicka du är!”.

crying

 

Vi har inga barn. Jag och V. vi funderar på det. Och tänker mycket runt omkring det med hur vi skulle vilja göra. Jag har hört föräldrar som inte vågar ta med sina barn hem till andra för att de är så röjiga. Men i detta fallet så håller föräldrarna på att förlora, i alla fall oss som, vänner för att deras barn är elaka och ouppfostrade. Det gör mig så sorgsen och ledsen att det är så, men samtidigt så varken orkar eller vill jag ta fighten med barnen eller föräldrarna. De kanske vill ha barnen på det här viset? Och vem är då jag att säga något annat.

Kommentarer inaktiverade för Egna barn och andras ungar