kropp,  tips

Inget “sockerfritt” i min kropp

Jag äter inte produkter “utan socker” t.ex. Cola light eller Fun light eller liknande. Min kropp blir knäpp av de kemiska sökningsmedel som används istället för socker.
De kemiska sötningsmedlen smakar sött och därför producerar kroppen hormoner som ska bryta ned sockret men inget socker kommer ju till magsäcken och då vill ju kroppen ha socker till hormonerna. Där av det enorma sötsuget man kan få av lightprodukter.
För egen del blir jag rapig i flera timmar efter att jag ätit eller druckit sötningsmedel.

Något som jag tror att många glömmer är lika illa som sötningsmedel är tuggummi “utan socker” även de är sötade med kemikalier och sätter i gång sötsug i kroppen. Dock kan tuggummi vara både gott och nyttigt för andedräkten. Då rekommenderar jag chicza. Tuggummin gjord av naturliga råvaror som kan brytas ned av kroppen och jorden. Håller inte smaken jöttelänge men ger en fräsch känsla i munnen. Och har en skön konsistens. Och framför allt inget skit.
Finns på nätet eller i hälsokostaffärer.

20140603-204250.jpg