livet,  tankar

Det eviga plockandet

Kanske borde alla människor ha en hushållerska. Som hjälper till i vardagen med hemmet. Det skulle också kunna vara ett yrke, lite mer vanligt än idag. För när jobbet är slut och man ramlar in genom dörren så är ju bara halva arbetsdagen gjord. Då ska det plockas och städas, laga mat och diskas. Plockas upp igen innan man går och lägger sig. Och vi har inte ens några barn. Hur ska det bli då?

Jag har absolut inga ambitioner att bli hemmafru, jag har provat och det fick mig att klättra på väggarna. Jag tycker heller inte att det är jätteroligt att städa och plocka, som ni kanske förstår. Däremot så vill jag ha ett harmoniskt hem. Där man kan komma och hem bara slå sig ned. Ha gäster spontant. Finna ro.
Det gör man inte i vårt hem just nu. Framförallt är det nog vår extremt dåliga klädförvaring som gör att det är svårt med ordningen. Jag hoppas och tror på bättre förvaring när vi flyttar. Det bara måste bli så.

nej hörni, ikväll då blir det plockande och sen får vi anstränga oss lite för att hålla ordning. Vi har för mycket saker, helt enkelt.

Kommentarer inaktiverade för Det eviga plockandet