livet,  Sverige

Svenska saker

Hur brukar ni fira nationaldagen?
det är ju ganska nytt det här med att vi ska fira Sverige idag. I min hemkommun så är det alltid olika artister som spelar och man hälsar nysvenskar välkomna till kommunen vilket jag tycker är väldigt fint. Men jag har aldrig varit där. Aldrig varit på ett sånt där stor annordnat firande för vi (jag och vänner i alla åldrar och från många håll och kanter) har en annan tradition.

Vi försöker göra så många svenska saker vi kan på en dag. Äta sill. Nubbe. Sjunga alla möjliga och omöjliga sånger. Tipspromenad. Grilla. Musikkryss. Bada fast det är för kallt. Sitta ute och frysa och bli myggbitna. Prata om vädret. Spela fotboll. Femkamp.
Ja bara vi sätter gränserna för vad som kan ske. För allt är ju svenskt och osvenskt. Beroende på vems ögon man ser det på. I år är V med. Det ska bli galet roligt att visa honom vad svenskar kan erbjuda.

vad gör ni på en dag som denna?

sveriges-flagga

Kommentarer inaktiverade för Svenska saker