livet,  Sverige,  V

V lär sig svenska

V driver mig till vansinne med frågor om svenska, jag är som några kanske vet utbildadsvensklärare men har egentligen aldrig arbetat med det direkt. Däremot med korrekturläsning och översättning, hur som helst så är det där long gone nu känns det som och jag lägger lite krut på hur jag skriver i bloggen.

V är teoretiker ut i fingerspetsarna och tyskan är ju ett väldigt regelstyrt språk. Vi har börjat med substantiven och har post its i hela lägenheten med namn på saker samt genus (en och ett) och V frågor hela tiden efter regeln med en och ett. Och den finns ju inte. Vilket han vägrar acceptera.

Så igår sa V “fuck swedish jävla idiot språk” och jag sa “that’s not how swedes thinks we just go with hehe flow”. Och vi surade i varsitt rum bra länge.

Är dock imponerad över att han halvt kunde svära på svenska.