livet,  München

Hur ser en bra ledig dag ut för dig?

abisko-skidor

Vi gjorde en övning på jobbet här om sistens där vi skulle berätta hur en bra ledig dag ser ut. Jag tror inte att min chef tänkte något mer än att vi skulle få en lite djupare bild av varandra än bara jobbet men den väckte några tankar hos mig.
Jag sa att en perfekt ledig dag, spenderar jag med sol och puder i slalombacken eller i offpisten beroende på humör. Och sen funderade jag på hur många sånna dagar jag har på ett år, max tio. Tio av trehundrasextiofem dagar det är inte speciellt många dagar. Det är ju faktiskt ganska få dagar. Jag borde se till att jag får fler sånna dagar per år. Från London är det svårt att åka någonstans över dagen och jag ska erkänna att de svenska fjällen inte är tillräckligt lockande för mig. Däremot när vi bor i München så kommer vi ha relativt nära till Alperna, för en norrlänning så är ju allt nära. Fyra timmar till Ikea är ju en eftermiddagsutflykt…

Hur som helst så tycker jag det är värt att fundera på vad som är en bra ledig dag och sedan se till att skapa just den typen av dag. För det är ju faktiskt så att vi skapar våra egna liv och våra egna dagar, och vill vi ha en bra ledig dag så får vi fixa det.

Kommentarer inaktiverade för Hur ser en bra ledig dag ut för dig?