kropp,  livet,  tankar,  tips

Det är dags att bestämma sig

Det är måndag idag. En fin veckodag på många sätt och vis. Veckans första dag med en spännande vecka framför sig. Och en härlig helg i ryggen. Ja måndagar ska kännas energifyllda och spännande. En bra dag för att ta beslut och för att börja om.

Jag tror att vad vi än vill ha av livet så kan vi få det. Självklart inte gratis, man man få betala både med tid, energi och smärta men du man få det. Knepet är att du måste bestämma dig och sträva ditåt, framåt, aldrig stanna upp och fastna i dina egna tankar och dåliga vanor.

Det första steget är att bestämma sig, mest troligt vet du redan hur du ska börja resan mot målet så säg till dig själv att nu är det dags. Nu kör vi. Skriv med eller berätta för någon som kan hjälpa dig att på minna dig om ditt beslut.
Jag bestämde mig för att jag skulle kunna springa marathon, när jag låg på sjukhuset med kroppen krossad. Det var mitt sätt att få revansch. Att ha något att kämpa mot.

När du har tagit ett beslut och själv styr ditt liv så slutar du också känna dig som ett offer. Det är inte busschaufförens fel att du missade bussen, McDonalds fel att du är tjock eller din svärmors fel att ni inte går ihop. Det betyder inte att skulden alltid är din men att du själv kan förändra situationen. Och det är makt.

Så idag tar vi första steget mot lycka och våra mål i livet och bestämmer oss.
Vad jag bestämt mig för?
Komma i form. Mindre socker och kolhydrater, mer styrketräning och promenader till jobbet.

20140423-112255.jpg

Kommentarer inaktiverade för Det är dags att bestämma sig