kropp,  tankar

Ät kött!

Jag jobbar en del med kost, jag säger inte att jag är någon expert, men det är en del av min vardag. Men en trend jag upptäckt främst under senaste månaderna är att man inte äter kött.
Orsakerna verkar vara många; viktnedgång, moraliska skäl, spara på miljön etc.
Jag är helt i chock. Av alla möjliga olika anledningar. T.ex. Verkar det vara nötkött och fläskkött man undviker, däremot fågel, fisk och räkor går bra. Varför tänker man så?

20140422-083357.jpg

Nötkött anses miljöfarligt och fläskkött är inte bra.
Först och främst är det skillnad på kött och kött. Köp bra kött. Om du har möjlighet köp kött direkt från en bondgård. Om du inte har möjlighet köp ekologiskt och lokalproducerat och som sista utväg köp sk gräskött (djur som är uppfödda enbart på gräs).

Nej köp bra kött, bra råvaror och ät mer lagom.