livet

Jag älskar ekologiskt

Jag är inte så där jättemiljövänlig. Men jag gillar ekologiskt. Det gör jag verkligen! Jag tror att man mår bättre av ekologiskt och så rena produkter som möjligt. Inte massa skit tillsatta.
Men jag lever inte helt som jag lär. Jag köper ekologiskt om det inte är allt för mycket dyrare och lika lättillgänligt. Jag vet att det finns människor som beställer ekologiskt på internet och kan lägga hur mycket pengar som helst på ekologiskt mat och kött. Smör t.ex. där tycker jag prisskillnaden är för stor och köper därför vanligt smör.

Hur som helst så tycker jag att det är viktigt att man gör det man kan. Källsorterar sina sopor, åker kommunalt till jobbet och handlar ekologiskt efter sina förutsättningar. En konstig sak som jag gör är att jag ofta letar efter svenska varor i mataffären, för i Sverige så ska ju svenska varor vara bästa och lokalproducerade. Så klart! köper ja svenskt kött. Här däremot så ska man köpa brittiskt. Och det är en svår vana att bryta för det är svårt att hitta svensk köttfärs här.

tra