Böcker

1q84: en trilogi

Jag har precis läst klart trilogin 1q84 av Hariku Murakami. Jag hade läst böcker av Murakami tidigare och tyckt att de var fantastiskt bra och gav mig därför på det som ska vara hans mästerverk.

20140410-210949.jpg

Murakami har en väldigt speciell stil att skriva och det är svårt att beskriva vad böckerna handlar om utan att låta dum i huvudet, så även denna bok. Murakamis böcker utspelar sig i nutid, vår verklighet, med en liten twist som gör att det inte alls är vår värld. Det är någon liten detalj som inte stämmer, i dessa böcker finns det två månar.
Böckerna är skriva i ett lugnt tempo även slagsmål och mord beskriv lugnt och sansat vilket gör att det blir så otroligt effektfullt. Precis samma sak med obehag, ofta under läsningen så har jag en obehagskänsla utan att jag riktigt vet varför.

Man kommer nära personerna i boken och får följa med i deras tankar och funderingar och det gör boken spännande. Självklart innehåller boken både liv, död och kärlek utan att det blir för smörigt, blodigt eller präktigt.

Jag tycker att böckerna är fantastiska och rekommenderar dem till alla. Det är sånna böcker som man bara vill läsa ut för att få veta hur det går men samtidigt inte vill ska ta slut för att de är så bra och levande. Däremot kräver de en del av sin läsare så man ska ha en del läsvana.

Böckerna finns bland annat här.