kär,  livet

Olika åsikter om kärlek

Som ni kanske vet så har jag och Natalia olika åsikt angående att kärlek kan ta slut. Natalia lovade mig att hon skulle svara på mitt inlägg och jag tänkte framför en sista åsikt i ämnet innan jag lämnar det åt sidan. Jag har nämligen inte så mycket intresse i att vi behöver tycka lika i den här frågan.

 

ga

Jag tror att kärleken kan ta slut. jag tror att kärlek krävs för att man ska vilja jobba så hårt på relationen som den behöver för att vara stark. Det är kärlek som driver oss framåt. I livet. Och i relationer.
Jag säger inte att kärleken bara tar slut plötsligt eller att det inte finns något man kan göra för att återfå kärlek. men jag tror att när den är slut så är den slut.

Visst kanske mitt tankesätt ökar antalet skilsmässor. Mina föräldrar är skilda och visst är inte det så himla roligt alltid. Men jag har hellre skilda, lyckliga föräldrar än olyckliga tillsammans. Och jag säger det samma om mina vänner som har skilt sig eller separerat. Jag ser att de mår bättre nu. Jag ser att de är lyckligare. Självklart gick de in i relationen med kärlek och med en vilja att vara tillsammans länge. men något hände. Kärleken tog slut.

Och jag tror inte på att man ska “stånga huvudet mot väggen” när man ska få en relation att fungera. Vill inte den ena parten av en eller annan anledning då är det slut. Då är kärleken borta. Det gör ont att acceptera det men ju fortare man gör så desto fortare kan man gå vidare. Och hitta en annan kärlek. Eller vad man nu letar efter?
Generellt är jag mycket för att gå vidare. Inse vad man kan och inte kan förändra och handla där efter.

Kommentarer inaktiverade för Olika åsikter om kärlek