ex,  kär

Jag tror att kärlek kan ta slut

Jag har nämnt det förut att jag varit gift. Det spelar egentligen ingen roll för jag är ju snart 30 och då har de allra flesta varit åtminstone ett seriöst förhållande. Och jag tror, tillskillnad från Natalia, att kärlek kan ta slut.

Vi utvecklas och förändras varje dag. Hur liten förändringen än är så är jag inte samma person som jag var igår, eller för en minut sedan om man drar det till sin spets. Den person som var din bästa vän på dagis är troligen inte din bästa vän nu. Den du var så där överväldigande kär i under lågstadiet har du troligen ingen kontakt med nu. Och den där killen som var den snyggaste du visste i gymnasiet är troligen inte ett dugg snygg nu. För du har förändrats och han har förändrats. Och inte är vi ju bitter för det!
Vi saknar ju inte den där kompisen från dagis men visst hade dagis varit bra mycket tråkigare utan den personen. Och så är det med många personer. De finns bredvid oss en tid och sedan är det slut. Vi behöver inte dem längre, de fyller ingen funktion eller så behöver inte de oss. Och precis så är det med kärlek också. Det betyder inte att det gör mindre ont när den tar slut.

heart

När jag och min man bestämde oss för att skilja oss gjorde det något så in-i-helvete ont. Jag trodde att jag skulle dö. Och det var ett sånt fall där kärleken tog slut. Han var min bästa vän. han stöttade mig när jag var i en väldigt speciell situation. Jag gjorde samma sak för honom. Det var intensivt. Jag har aldrig älskat någon så omedelbart och villkorslöst, men tillslut så avtog det. (jag vet skillnaden mellan åtrå och kärlek, ja!) Vi slet ont. Vi pressade varandra och kärleken på allt vi kunde komma på. Men den var slut.

Det var kärlek. han gjorde mig så otroligt lycklig. Han gjorde mig till en bättre människa. Han breddade min värld. Han var mitt livs kärlek. För några år.
Och det är jag otroligt tacksam för. All kärlek är inte menad att vara för evigt. Men det gör den inte mindre värdefull, mindre riktig eller mindre smärtsam.

 

Kommentarer inaktiverade för Jag tror att kärlek kan ta slut