Söndagspeppen

Söndagspeppen

Alex fick en genial ide om att göra listor. Jag gillar listor så jag var inte sen att hoppa på. Okej, jag behöver en lite (eller stor) knuff för att släppa de deppiga inläggen om separationer och kärlek gone bad. Så det blir en lista varje söndag. Söndagspeppen kallar jag den och fem saker ska den innehålla.

S0000007119831_F_W40_20140228093201

SHOPPING
Jag blev smått besatt av denna söta modell men det är verkligen inte mina färger. Så såg jag av en slump denna på Generous avdelningen. Mycket mer jag! Vanligtvis har jag large på stetchiga plagg hos Lindex men i deras större storlekar hade jag denna gång XL. Jag är inte med på logiken men det kan vara värt att ha åtanke om du gillar den lika mycket som jag.

 

e7c74644-eaff-427b-9ee0-ae9a6f0bb029

MAT
Även innan jag slutade äta så tyckte jag inte matlagning var speciellt kul. Inte heller är det något jag på något sätt briljerar på. Då gäller det att ha några säkra kort. Här kommer ett från Arla som är lätt och omöjligt att misslyckas med. Egentligen ska man bryna kycklingen efter kryddorna men jag skippar det för jag varken kan eller gillar stekos.

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
Bon app!

 

466736_243474809125616_722097101_o

SERIER
Jag är slukar serier från BBC. Överlag föredrar jag brittiska serier framför svenska och amerikanska. Senast i min fascination är The Musketeers eller Musketörerna som serien heter hos TV4. Har ni inte sett den så gör det! Fyra väldigt stiliga män och en, D’Artagnan, lite extra söt. Ögongodis och underhållning i ett.

 

MUSIK
Kanske inte den lämpligaste rent textmässigt men melodin är ju munter! Jag diggar den och har alltid gjort.

 

Quotation-Napoleon-Bonaparte-stupidity-evil-Meetville-Quotes-250007CITATET
Vissa vet bara inte bättre.

 

Ha en fin söndag!