kropp,  livet

Lite för mycket av det goda ibland

Det här är ett inlägg om mat. Möjligen kan det kallas ett önskeinlägg men hur som helst så är det ett inlägg om mat.

Frukost

Jag äter frukost varje dag innan jag går till jobbet. Jag tycker egentligen bäst om att äta havregrynsgröt med mjölk och bär men jag har hamnat ur fas med den vanan och trycker i mig två mackor med ost på morgonen. Till det dricker jag dagens enda kopp kaffe och har någon form av juice till. Jag tycker inte om när man blandar olika frukter i juice (som man köper) utan dricker antingen apelsinjuice eller blåbärsdricka. Norrländska till trots så dricker jag alltid kaffe med mjölk.

kaffe

Lunch

På vardagarna äter jag lunch på jobbet och jag har alltid med mig matlåda. Detta beror på att jag väldigt sällan har tid att äta lunch och det går fortare att bara slänga i sig mat man har med sig än att gå och köpa mat som man sedan ska äta. Ja ni fattar?

 

Middag 

Till middag lagar jag alltid mat (99.9%) av gångerna. Jag tycker om ren mat och jag överkonsumerar pasta. Det går lätt att koka pasta, speciellt i jämförelse med potatis och min sambo är inte så förtjust i ris och gryner. På vardagarna äter jag i princip aldrig sallad utan jag har grönsakerna i maten. Detta beror till hundra procent på lathet. Jag äter alla former av kött och älskar såser av creme fraiche.

bit

Kvällen

På kvällen dricker jag te. Svart eller grönt, gärna någon lite fruktig smak eller kanske chokladte?
Nu äter jag också för mycket socker på kvällen. Glass eller något annat smaskigt som vi har hemma. Det som jag äter som är bättre är majskex. Där har ni något som smakar som ostbågar men är betydligt nyttigare.

Helgen

På helgerna äter vi långfrukost. Med extra tillbehör kanske ägg, scones, pannkakor, amerikanska pannkakor, grönsaker…. På lördagar löser vi melodikrysset i P4 och på söndagar brukar vi lyssna på sunday love songs på BBC2 (tror jag).
Lunch på helgerna är ju så klart beroende på vad vi gör men ofta blir det något i farten, en korv eller en hamburgare på stan.
Middag brukar bli något som tar längre tid att laga lasagne, eller sån där soppa med klimp som de har i ugnen.

Filosofi

Jag tycker om ren mat. Jag tycker om att göra saker från grunden för att slippa e-ämnen. Jag handlar gärna ekologiskt men inte riktigt till vilket pris som helst. Jag tycker om att handla det som är bäst just nu, i grönsaksväg, och tänker ofta på vad det är jag stoppar i mig. Jag tycker det är roligt att prova nya saker och experimenterar ofta med med olika kryddor och nya recept.
Jag stökar ner otroligt mycket när jag lagar mat och jag spiller alltid.

Bästa ingredienser 

Saker som alltid finns i mitt kylskåp är creme fraiche, grädde, mjölk, vitlök, oregano, senap, dill, smör, gul lök, spenat och chili. Då kan man alltid blanda ihop en god sås. Och sås är det viktigaste med maten.

Avokado, lax, nötkött, barillas pasta och falukorv skulle jag kunna äta ihjäl mig på.

 

Ja det var allt om mat för nu, hoppas inlägget smakar bra!