Förhållanden

Delade vänner

Det vore så skönt om jag kunde vara nöjd med min insats. Att veta att jag gav allt och mycket mer. Saken är ju bara den att jag gav allt och mycket mer till någon som slängde bort det som gammalt skrämt. Det var inte värt något. Det är en av de saker som gör mest ont för det går ut över så stor del av mitt liv. Som det här med vänner. Jag var avvaktande ganska länge. Jag ville veta att jag kunde lita på honom och känna mig trygg i oss innan han fick möta mina vänner. Det underlättade såklart att de flesta bor i andra länder så det verkade nog aldrig konstigt.

När jag hade bestämt mig för att släppa murarna gjorde jag precis det. Jag bjöd in honom till mitt härliga liv. Jag gav och delade allt jag hade med honom. Inklusive vänner. Mina vänner blev inte bara våra gemensamma vänner utan även hans vänner. Det kan ha gått ut över min relation med dom men då och där kändes det inte av. Nu däremot känns det.

Jag känner inte riktigt att jag har några vänner kvar på det sättet jag hade för sju år sedan. De är mer en konstant påminnelse om honom och det katastrofala uppbrottet. Jag vill inte att de ska tycka dåligt om honom, såklart inte, och jag är glad om de har kontakt. Samtidigt kan jag känna att det hade varit så skönt om jag hade gjort som honom och hela tiden sett till att mina vänner var mest mina. Jag tyckte bara att det mest kärleksfulla var att dela med mig helt. Sådan är jag, jag går all in eller hoppar över. Allt eller inget. Så nu medan våra gemensamma vänner på hans sida inte hört av sig till mig en enda gång och mina vänner inte riktigt känns som mina så känns det både ensamt och tryggt. Jag är inte speciellt sugen på att släppa in någon i mitt liv. Verkligen inte sugen på att lita på någon. För tänk om det går så hemskt fel som det gjorde med honom. Jag måste ju ändå skratta lite åt mig själv som trodde att de gemensamma vänner på hans sida var lite mer gemensamma än det visat sig. Att de var osäkra och lite falska har jag alltid vetat men att det var så illa att de inte ens kunde höra av sig det trodde jag faktiskt inte.