vänner

Det är slut

kirstenvanpol,friendship,youjumpijump,epic,epicfail,epicfailed-87b0024a0595f050f734c6a2a9d730bc_h

 

Det är väldigt sällan jag gör slut med människor i mitt liv. Några gånger har det hänt men då har relationen varit dålig i flera år. Jag är en sådan person som håller fast och försöker rädda vad som räddas kan med alla möjliga och omöjliga medel innan jag lämnar personen. På grund av detta är jag också en sådan person som oftare blir lämnad än lämnar, eftersom att jag är så pass uthållig.

MEN nu har jag gjort slut med en vän, som jag skrivit om tidigare i bloggen.  Hon hörde faktiskt av sig för ja, det är väl kanske en månad sedan, då har vi inte träffats på 1.5 år och knappt haft någon kontakt. Hon skrev att hon tappat bort sig själv och inte visste vad hon skulle prata om förutom sitt barn. Jag funderade på vad hon skrev. Och vad hon ville ha ut av mig. Och jag kände direkt, som så många gånger förut, att hon ville ha stöd. hejarop. uppmuntran. Och ett “jag förstår”. Men jag kunde fan inte ge henne det.

För jag förstår inte. jag förstår inte hur man kan tappa bort sig själv så mycket att man glömmer hur man skickar sms. Eller hur man ringer. Hör av sig. eller svarar på sms. Hur man tappar bort sig själv så att man gång på gång lovar att komma men sedan bara inte hör av sig på några månader. Nej jag förstår inte. Kan inte förstå. Vill inte förstå. Så jag svarade: “Då vet du ju i alla fall vad du ska leta efter!”

Hon har inte hört av sig, så klart! Jag tror tom att det smset fick henne att gråta. Jag känner lättnad. SÅ underbart skönt att slippa den här personen. Ses vi kommer jag vara hövlig och trevlig men vi kommer aldrig bli bästa vänner igen eller ens vänner. Om hon hoppar från en bro kommer jag inte ens komma på begravningen. För man kan inte hoppa hur många gånger som helst för jag orkar inte ro ut och hämta dig längre.

Kommentarer inaktiverade för Det är slut