Girlytalk.se

Lite stubb får man räkna med

Jag såg den här reklamfilmen eller instruktionsvideon som vänder sig till barn, från gilette, om att raka benen. Eller ja det är inte bara benen som ska rakas, enligt videon, utan även bikinilinjen och under armarna.
Videon är faktiskt väldigt informativ och jag fick massa ny information som jag faktiskt aldrig har funderat över. En fråga som tas upp är hur ofta man ska raka benen? Det är som man själv vill svarar huvudpersonen jag rakar varje dag men min syster bara varannan.

Jag har ljust hår men har länge haft shorts på jobbet, när jag har jobbat med träning, och jag har aldrig rakat benen varje dag. Inte ens i början av mitt förhållande med V rakade jag benen varje dag. En gång i veckan kanske? lite stubb tycker jag att man får räkna med.

Jag började raka benen när jag var 14, 15 år tror jag. Det var nog helt klart en grupptryck grej eller alla andra gjorde det så jag började också. På sommaren. På vintern så är jag extremt anti att raka benen. Eller jag är lat. Jag tycker det är lite jobbigt.
I vårt samhälle är normen för tjejer att man ska vara hårlös på ben och under armar och till viss del även bikinilinjen och venusberget. Men den här reklamen går för långt. På alla sätt. Efter ett tag kunde jag bara skratta åt den. Riktigt gråtskratta. För det är, som vuxen så patetiskt, men för en 12,13-åring så är det säkert allvar. Och det är skrämmande!