jobb

Nytt jobb?

En person på mitt jobb bytte jobb för att bli chef på ett nyetablerat konkurrerande företag. Jag hade redan innan den här personen blev chef sökt jobb där och nu idag ringde min fd kollega och ville att jag skulle komma på en intervju. Jag känner ju redan dig sa hon, men jag måste ju göra som med alla andra. Så det känns bra.

809 byta jobb svJag kom då och tänka på vilka klassiska frågor man brukar få under en intervju och fastnade på frågan “vilka är dina sämsta sidor?” och jag minns när jag sökte mina första jobb hur otroligt jobbig men ändå lätt den frågan var. För det är ju lätt att klanka ned på sig själv men man vill ju inte att företaget ska veta att man är jävligt slarvig eller har svårt att passa tider eller vad det nu kan vara. Idag har jag sökt så många jobb och varit på så många intervjuer att inte ens blir nervös. Jag är bara mig själv och resten går av sig själv. Jag är jäkligt trevlig. Inbjudande. En glad människa helt enkelt.

Men här kommer i alla fall min bästa sida: jag är nyfiken och jag säger alltid ja. Jag älskar att lära mig mer och brinner verkligen för mitt jobb. Kan nörda in mig på fritiden bara för att det är så himla roligt! Jag gör alltid mitt bästa och mina kunder tycker spontant om mig.
Min sämsta sida är att jag är dålig på att säga nej. Jag är en lagspelare och jag hjälper mina kollegor så till den milda grad att jag kör slut på mig själv. Men jag jobbar verkligen på det och har lärt mig mycket bara senaste månaderna angående att använda mina krafter rätt.

Jag blev i alla fall väldigt glad över att min fd kollega ringde mig, jag tänker mig att det måste vara ett bra betyg. Att vi jobbat tillsammans och att hon vill fortsätta göra det. Ja, bättre betyg blir det ju inte. Hon vet ju mer än bara vad som står i mitt CV.

Kommentarer inaktiverade för Nytt jobb?